Ik ben verliefd op
De manier hoe je me vermijdt
Het beramen van mijn tweestrijd
Wijze hoe je vrijt
Jouw lichamelijke rijpheid
Je leeftijd
Want als je
Een joch van tweeëntwintig zou zijn geweest
Was dit gedicht dat je leest
Niet door jouw ogen gevreesd
Louter opname in geest
Ik zou
Mijn hart niet voor miljoenen verkopen
Geen pen in inkt dopen
Op wat beters hopen
Mijn oren dichtknopen
Gewoon voorbijlopen
Maar nu wil ik
Leven, compleet met jou ertussen
Mijn innerlijke brand blussen
Jouw zorgen sussen
Je kussen………….