Gelukkige dagen
die moet je sparen
ook al is het niet je beste dag
sla dan toch maar je slag
maak hem beter als je kunt
want het is niet iedereen gegunt
als je de mogelijk hebt
doe je heel opgepept
en begin je maar vrolijk te zingen
over allerlei dingen
over de bloemen en de bijtjes
over stenen en keitjes
maak er maar iets moois van
zodat de andere ook genieten kan
van de kwaliteiten die je hebt te bieden
opdat ze het jou niet zouden durven verbieden
om van het leven te genieten
en zeker niet als te vergieten
zoals sommigen doen opdat alles hetzelfde zou zijn
dat is toch maar een beetje venijn
want als het leven altijd hetzelfde is
wordt het stilaan geen gemis
en vergeet men hoe gelukkig men kan zijn
ook al drinkt men geen wijn
men moet ervan durven profiteren
anders gaat men slecht verteren
wees blij en gelukkig
en wees niet eeuwig mukkig
leef er eens op los
en gooi die touwen los
en wees een gelukkig mens
dat is wat ik jou wens
met een of andere opmerking
en dan zit je direct met een beperking
dat is natuurlijk wel een gebod
wil je geen verbod
klaag dan niet in de buurt van de baas
want anders zouden ze je kunnen beschouwen als een dwaas
hoe een mens toch kan klagen
je zou soms vergeten anderen te plagen
maar dan zou je hem kunnen verjagen
ofwel de andere kunnen behagen
Reacties op dit gedicht
:
Zondag, september 24, 2000 00:02
een heel mooi gedicht wat sommige menssen zeker aanspreekt,wachtend op het volgende gedicht van jou.