Zoekend naar de goede weg,
raak ik steeds verder verdwaald.
Berg op, denkend dat ik het zo wel red,
maar dan een pad die daalt.
Dan een weg die splitst,
rechts een pad met steen en zand
links een asfalt weg,
kies dan maar eens de goede kant.
Rechts daar moet ik heen,
want makkelijk is niet altijd goed.
Toch kies ik domweg voor links,
nog steeds met volle moed.
Na tijden lopen, realiseer ik me,
dat ik de verkeerde weg heb gekozen.
Had ik er toen maar voor gevochten,
dan had ik nu mijn doel bereikt ...