Een gedicht
Je denkt dat een gedicht moet rijmen
eigenlijk is dat maar een beetje slijmen
Ik zeg je nu toch ook waar het om gaat
Je denkt aan een gedicht als een zacht eitje
Ik hou van jou, razende woorden of het spijt je
Je weet dan toch tenminste waar je staat
Je zegt over een gedicht onbegrijpbaar
Maar een gedicht is na het lezen nog niet klaar
Het eindigt pas waar jouw verbeelding het laat
Je leest woorden op een weegschaal gelegd
Je voelt gewoon dat het iets zegt
Het doel is een warm gevoel
Want weet je, dan is het pas echt cool