Waarom bestaat er geen wereld
Een wereld voor iedereen?
Een wereld waar alles goed is
En niemand is gemeen
Jammer genoeg,
Weet ik dat het niet bestaat
Hoe hard ik ook zwoeg
En hoop dat alles beter gaat
Van mij hoeft het niet
Leven zoals alles nu is
Ik heb te veel verdriet
En hoe het eerst was is een groot gemis
Als mensen naar me kijken
En denken “wat heeft zij?”
Ga ik mij met hen vergelijken
En word ik nog minder blij
Want ik weet dat ik slecht ben
Lelijk, egoïstisch, dom en slecht
Maar weet dat ik er nooit aan wen
En vergeet wat ik over de wereld heb gezegd
Ik maak het zelf ook niet goed
Hoe graag ik het ook wil
Ik ben één van die mensen zoals het niet moet
En maak het leven van anderen koud en kil
Beter wordt de wereld niet
Eenzaamheid en geweld blijft altijd bestaan
Is er dan niemand die ziet,
Dat ik zo niet verder kan gaan?
Voor mij is er nog maar één weg
En laat me nou toch gaan
Geloof me als ik zeg
“Ik kan het niet meer aan!”
Nee, zo verder leven gaat niet meer
Mijn leven lang heb ik gevreesd
Ik zeg het voor de laatste keer
Morgen ben ik er geweest
En ondanks de vrienden die ik had en dankbaar ben,
Was ik over het algemeen
Mijn hele leven lang…
Eenzaam en alleen