Econometrix.
Ik bouwde mijn perfecte wereld,
uit de omrekeningsverschillen van vreemde valuta
en de inventarisverwerking van multinationals.
Een perfecte wereld,
waarin ik de Commending Officer mocht zijn
en met Econometrix als god.
Maar nu wordt mijn perfecte wereld geteisterd
door de neergaan van de conjunctuur.
Niets dat nog loopt,
zoals het volgens de analyse is voorspelt.
Allemaal verpulvert tot één grote beurscrash!
Persoonlijke waarden en normen: -23,55 %
Vriendschap ten opzichte van kennissen: -31,67 %
Liefde op lange termijn: -44,88%
Individuele zelfontwikkeling: -53,21 %
Het is mijn god die me geeft verlaten!
Het is Econometrix die me geeft verlaten!
Econometrix, waarom heb je me achtergelaten in deze elende!
Econometrix!
En in deze periodes van depressies,
is mijn nauwkeurig berekende en geanalyseerde toekomst verloren geraakt!
Ik durf er ‘34000 Voorraden Handelsgoederen’
om verwedden dat één of andere Marxist hem geeft gestolen!
Econometrix!
Waar zit je als ik je nodig heb?
Waarom heb je me verlaten?
Econometrix!
Kan iemand me zeggen waarom mijn geestestoestand
zienderogen zijn waarde verliest?
Kan iemand mij zeggen waarom donker fascistische gedachten
in deze donkere tijden opeens de bovenhand nemen?
Kan iemand mij zeggen waarom mij perfecte wereld
opeens grauw en lelijk is?
Econometrix!
Econometrix!
Econometrix!
Protectionisme lijkt de enige optie,
om te proberen de schaduw van mijn eens perfecte wereld
door deer deze donkere tijden van waanzin te sturen.
Alleen een dwaas denk aan de toestand van anderen,
wanneer een vloedgolf van superinflatie
hem lijkt te gaan overspoelen.
Nou, ik ben geen dwaas! Ik ben slechts een
inimportant individu dat probeerd heelhuids
uit deze wantoestanden te komen!
Wens me gewoon wat geluk en wie weet…
Tot de volgende meeting!
Econometrix!
God van mijn wereld!
Sluit je armen om me geen!
Breng me door deze duisternis!
Breng me naar het licht!
Econometrix!