Voor Jip
Zoveel te zeggen
Maar woorden ken je nog niet
Je ogen stevig samengeknepen,
Rood aangelopen
Vraag me af, hoe jij de wereld ziet?
Grote blauwe ogen
Je staart slaperig omhoog
Geborgen in je warme deken,
Nog zo klein
Zeg eens, hoe voelt warm en droog?
Pas geboren
Je moest de grote wereld ingaan
Mama’s veilige buik verlaten,
Vechtend uit protest
Toch blijft mijn vraag: waar kom je écht vandaan?