Als ik de zon zou zijn
ben je de wolk die voor me hangt,
die zich aan me warmt
en die mijn stralen tegenhoudt zodat ze de aarde maar deels bereiken
Als ik een bloem zou zijn
ben jij opnieuw de wolk
die mij wil voeden met regenwater zodat ik zal bloeien
maar van al die regen gaan mijn bladeren slaphangen
en zal ik uiteindelijk verwelken
Als ik een diamant zou zijn
ben jij de slijper die mijn ruwe kantjes polijst opdat ik prachtig
zal schitteren maar hierdoor ..zal mijn pure vorm verloren gaan
Laat me stralen
Laat me op eigen kracht kunnen groeien
laat me zijn zoals ik ben..