augustijntje is een vriendin van mij
en augustijntje en ik hebben niet zo heel veel gemeen
we discussiëren vaak
zeg ik ja dan zegt zij neen
bijvoorbeeld vind ik ons België een apenland
zij gaat daar niet mee akkoord
toen ik zei dat ik Spanje en Oostenrijk de mooiste landen vind
had zij liever uit mijn mond Engeland, Ierland of USA gehoord
zij houdt van geschiedenis, zij houdt van cultuur
en opera en musicals kunnen haar ook wel bekoren
ik zie musicals wel graag op films
maar live zou k t niet de hele avond kunnen aanhoren
mijn twee woorden waar ik verslaafd aan ben zijn ‘Simpsons’ en ‘films’
bij haar kwam er ‘tear’ en ‘river’ uit haar mond te voorschijn
en het koor Scala is niet haar favoriete koor, ze verkakken de liedjes zei ze
maar ik daarentegen vind de liedjes van Scala uitermate fijn
ja het is wel duidelijk denk ik
want zoals ik al zij we hebben niet veel gemeen
we discussiëren en debatteren
maar komen toch wel goed overeen
we schelden mekaar niet uit en schrijven beiden gedichten
en we kijken beiden uit naar onze ontmoeting in Gent
want augustijntje, ook al discussiëren we veel
weet wel dat je een toffe meid bent
Opgedragen aan augustijntje