Begin van de middag
Aan de waterkant
Het geluid van spelende kinderen
Aan de overkant
De overkant ..
De overkant is niet van mij
Wat van mij is, is dit
Onbegrijpelijk
Hoe heb ik het voor elkaar gekregen
Mijn hele leven gezwegen
En mijn echte ik
Weggespoeld door de regen
Of ik was gewoon verlegen
Het was angst of onzekerheid
Over een jaar is dat verleden tijd
Een andere stad of een ander land
Maar altijd aan de waterkant
In gedachten
Wat ik nog meer van het leven kan verwachten
Maar wat?
Een ding dat ik weet
Is dat ik de reden niet vergeet
Waarom ik blijf hangen in dit net
Om toch te blijven leven
Denk nooit ‘dit is het’
Want dat dacht ik ook zo-even
Er is meer
Meer om te ontvangen, meer om te geven
Blijf in de realiteit, en laat je horen
Doe je eigen ding, en leef je eigen leven
Want daar ben je voor geboren