Hij springt van hier naar daar
en dan hoor je DAAR
weer iemand die hem zag
en die het dier graag mag
ook als is het klein
de mensen houden van fijn
ook al zien ze het voor de rest breed
vind je dat nu ook niet wreed
de sprinkhaan voelt zich goed
ook al heeft hij een zomersnoed
hij is en blijft een dier
ook al drinkt hij soms bier
het is wonderbaarlijk hoe hij springt
het is zo dat ik hem eens vingt (klopt wel niet hoor)
en hem op het kopje streelde
en hem overompeld met weelde
houte splinters vond ie fijn
dat is namelijk zijn geheim
springt ie nu vrolijk weer in her rond
en maakt het weer veel te bond