Wat is ware liefde?
Is het altijd terug een herinnering hoe je lekaar vroeger beminde?
Of is het helemaal anders
is het het kribelen in je aders
het vreugdevuur dat je in elkanders ogen ziet
en als je elkaar even niet ziet
maar bekijk het dan niet te zwart
het voelt misschien wel alsof even je hart
doorboort wordt met kogels
maar bij elkaar is het eerder het gefluit van vogels
Het eeuwige mystery voor de mens
wat maakt het nu tot ieders wens
het eeuwig gelukkig gevoel
of het euwige gewoel
het is moeilijk te verklaren
en zeker niet te evenaren
zo'n gevoel moet iedereen wel eens hebben
zelfs met vloeden en ebben
maar zonder eb heb je geen vloed
ook al voelt het niet zo goed
maar dat je dit dan weer doorstaat
en dat je nog steeds vrolijk met elkander praat
is zeket geen gewone doen
en je bent dan zeker geen oen
als je in de liefde gelooft
ook al heb je elkaar niet zoveel belooft
het zorgt zeker niet voor een kloof
en zit je samer weer gezellig voor de stoof
waar we lekken kunnen genieten
om samen nadien de bloemetjes te gieten
sluit nu elkaar maar diep in je hart
het lot speelt hier ook zijn part
er zijn nog zovele dingen
die je niet kunt afdwingen
maar wat het moeilijkst van als zijn te vinden
zijn de ware geliefden