Een nieuw jaar
een nieuw begin
afsluiting van het oude
zal het echt kunnen
opnieuw beginnen
zoveel gebeurt
dit jaar
te veel moeten vechten
dingen moeten beslechten
ben nog steeds aan het vechten
maar een nieuw besluit
weet nu alleen kom ik hier niet uit
werd verliefd op een ander
wou mijn huwelijk laten gaan
maar steeds kwam er een grens
kon ik het weer niet aan
een besluit nemen
was te veel
vechten tegen een depressie
diep gat waar ik in viel
mijn kinderen
waren het enige waarom ik nog vocht
zelf had ik de hoop al op gegeven
wou niet meer leven
maar nu
tijd om knopen door te hakken
besluiten te nemen
die juist zijn voor mij
hij en ik
wij passen niet
hij en ik
wij passen wel
twee mannen in mijn leven
die beiden niet opgeven
nu weet ik
van de een nam ik te veel
accepteerde alles
ook al hou ik wel van hem
zijn karakter vult het mijne niet aan
van de andere wel
van hem weet ik
dat hij altijd naast me zal staan
maar nog
alleen kom ik hier niet uit
dus in het nieuwe jaar
moet ik gaan praten
voor mezelf
eindelijk een goed besluit!