Dichies Over God…
WAAROM GOD ONS SOMS IN DE STEEK LAAT
Bidden
Iets wat ik u even wil laten weten
Is dat God mij soms lijkt te zijn vergeten
Want bidden doe ik elke nacht
En op antwoord, God ik wacht
*22-04-2001*
Aso
Gebedjes zeggen voor z’n vrienden
Omdat zij dat volgens hem wel verdienden
Heel soms ook een gebedje voor zichzelf
God zei toen: kom, doe het zelf
*22-04-2001*
Sterren
Soms des avonds kijk ik omhoog
Naar die dikke sterren deken
En dan denk ik God moet vast
Voor die schoonheid zijn bezweken
Oh vandaar dat hij in al zijn last
Ook andersom tegen ons eens loog
*22-04-2001*
Please God, I ask you
As I lay me down to sleep
I pray the Lord my soul to keep
And I ask him for a single favour
And as I wake up and try to stand
I see the lord hasn’t waved his hand
‘Cause I still can’t use my legs
That much of an saviour
*22-04-2001*
Dromenland
Ik lig in mijn bed, en vouw mijn handen
Nog heel even voordat ik ga dromen over verre landen
Zonder oorlog, pijn en haat
God moet zien dat ik dan soms een traan vallen laat
En ik vertrek naar dromenland…
*22-04-2001*
Rugpijn
Soms slaap ik in en, en besef ik mij de volgende morgen
Dat ik vergeten ben om te bidden
Goed, dan doe ik het vanavond wel voor twee en
Als ik dan lig spreek ik tot God, die in ons midden
En wiens rug vast al is doorgebogen, onder al onze grote zorgen
*22-04-2001*
Verhaal
Altijd het zelfde verhaal
Hij zegt tegen haar: kom, huil maar niet
Maar zij hoort door haar schreien
Zijn laatste zuchie niet
*22-04-2001*
ANDERE GEDICHTJES
Zoals God
God, help mij een waardig mens te zijn
Anderen te helpen, het voorkomen van pijn
Voor een ander te kunnen leven
En om jezelf niet meer dan om een ander te geven
God, gewoon zoals in Uw beeld
Een waardig mens te zijn, maar soms denk ik:
Daartoe zijn wij zeker niet bedeeld
Bij het klaarmaken van de tafel…
Heer, ik ben niet waardig dat Gij tot mij komt
Maar spreek slechts één woord en ik zal gezond worden
Ik denk dat hij zijn stem heeft verloren…
Waarheid
De waarheid komt soms hard aan
Als je beseft, dat je niet voor een ander kan sterven
Dat had ik soms echt wel graag gedaan
Sjezus, waarom moet dat nu de pret bederven?
Gulle gift
Heer ik vraag U, neem mijn leven
Om die ene persoon te redden
Als dat zou helpen: ik zou het zeker geven
Heer, ik vraag U: neem mijn leven
Voor niks
Ik zou zo mijn leven geven
Om iemand te kunnen laten leven
Nou, als ik het zo bekijk…
Één is toch niet erg redelijk…
Doe dan heel Afrika of zo
Als dat kan, krijgt U mijn leven zo cadeau
Lisanne de Lange
27 april 2001