Even kunnen praten
Even kunnen praten
lucht je hartje op
even een steunend gesprek
zet je leven niet
volledig op zijn kop
Even praten over haat en pijn
ook dat moet er af en toe
ééns kunnen zijn
zo word je het leven
niet te snel moe
Je gevoelens kwijt vertellen
door rechtstreeks te praten
of door even te bellen
nergens anders kan je dat in kwijt
tenzij je ook gedichten schrijft
maar iemand die naar je luistert,
iemand die er om te helpen voor
je wil zijn
iemand tegen wie je een verhaal fluistert
zorgt voor heel wat minder pijn