Het is als een sprookje
als een gemaskerd bal
niemand die je kent
niemand die je ziet
niemand die weet wie je bent
je kan doen en laten wat je wil
zorgen zijn er nooit geweest
en het is altijd feest
althans daar moet het op lijken
maar de waarheid zal blijken
door een masker te dragen
ontloop je een hoop gedoe
je hoeft nix uit te leggen
daarvan wordt je ook zo moe
maar op den duur
na enige tijd
maak je je masker kwijt
ja zult hem ooit los moeten maken
omdat je anders nooit de goede vlakken van je leven zult raken
je ben niet echt dus besta je niet
en zodra je dat beseft
doe je jezelf teniet
je wil heb houden en hem bewaren
desnoods om er zelf naar te staren
zo raak je je masker nooit kwijt
doordat je het nóg niet helemaal begrijpt
je moet je schepen verbranden
gaan waar jou pad gaat
niet doen alsof
maar eerlijk zijn over hoe het gaat
zet je masker af
en gooi heb in een gracht
verbrand hem
dan voel je je eigen kracht
je zal weer gaan leven
op eigen benen staan
en je zult zien
de wereld zal je ook zonder masker zien staan.