De wereld
De wereld draait maar rond,
de beelden op t.v
maken het soms te bont,
het valt allemaal niet mee.
Uitgemergelde gezichten,
een lichaam in de goot,
je aandacht daarop richten
op honger die eindigt in de dood.
De wereld gaat snel achteruit,
de liefde zo bekoelt,
je kijkt door een beslagen ruit
en vraag je af wat men bedoeld.
Het is dat ik wel beter weet,
en kracht vraag aan mijn Vader,
die ziet al het verdriet en leed
ik weet Hij komt ons nader.
Zo kunnen wij toch troost verkrijgen
uit Zijn bijbel ja,uit Zijn woord
door liefde aan elkaar te rijgen,
in een wereld die is verstoort.