Ik zie,
ja ik zie
ik zie dat je pijn hebt
en zie je grootste angst
tranen branden bij mij
als ik in je ogen kijk
ik zie je huilen
en weet,
het gaat niet meer
jij bent het leven zat
keer op keer... en keer
ik zie,
lief klein meisje
je doet jezelf pijn
en ik zie vooral
hoe het niet had moeten zijn
en ik probeer je te helpen
maar waarom lukt het dan niet?
en plots kreeg ik het antwoord
er staat een spiegel tussen
het meisje wat ik zie
en mezelf
niet instaat haarzelf te helpen
haar bloed zal niet meer stelpen
ik zie een meisje in de spiegel
en ik zie,
dat ik het ben
hopelijk zie ik ooit in die spiegel
een meid om van te houden
een meid met een stem
die telt...