ochtenddauw als glitters naar beneden gaand,
het zuiver oranje zonlicht in je ogen,
een dier die zich een weg door de mist baant,
al die dingen waren slechts gelogen,
want iets zonder een leugen in is zeldzaam,
dat is de ware realiteit,
als die leugens gedaan zijn,
zou alles te echt zijn,
dan zou iedereen de waarheid weten,
geen leugentje om bestwil,
nee, allemaal echt,
de bittere waarheid waar ik om ril,
maar een wereld zonder bestaat ook niet,
ik blijf daar dan ook niet op hopen,
ik droom wel verder over die heldere ochtendstond.