Woordenkruis
Streepte zij de woorden door
Mooi gevonden, ne-cro-lo-gie
voor de één na achterste pagina
Morgen sterf ik, na het laatste woord
Haar pen trilde, vakjes waren te klein
Zwart stak op wit en ogen sloten
Verdriet kwam te vroeg, geluk en liefde
misten de laatste trein
Eindig was alles en alles was haar
liever dan verlaten en vergeten
Een mooie speech, foto’s straalden
en de mensen zaten huilend daar
Muziek streelde zielen en de klank
van haar stem was zuiverder dan
ooit in gedachten. Liep zij
naar het eind van haar loopplank
sprong en dook zij in het diepste van de zee
Zeenimf en symfonieën gingen met de golven
Brachten haar thuis naar waar ze hoorde
Haar woord sleurde haar mee
haar laatste letter sloot de regel