Zo begon ik mijn nieuwe bundel.
hij kreeg de naam: derde nieuwe start
en was oranje,
herfst zou hij worden, of zij
en had meteen een fout in de eerste titel.
Maar toch, van overal kwamen tekens
aanwaaien dat het goed zou zijn - hersftblaadjes
in kasten en een tafel
die me de haren uit de arm trok.
Zag mij hier zitten, een boom van een stoel
want het leven is hard, nog steeds, en dat moet
geschreven worden. Herfst, ik loop vooruit,
ik voel mij al vallen en ik kan niet eens kiezen
welke kleur door mijn lichaam de grond kust -