Ik droom…
Ik droom van een wereld waar mensen zichzelf mogen zijn
zich niet hoeven te verstoppen
voor wat in hun hart al waarheid is
Ik droom van een wereld waar mensen hun ziel niet verbergen
in de angst bekritiseerd te worden
waar respect is voor elkaars gedachten…meningen
Ik droom van een wereld waar tranen mogen vloeien
omdat ieder verdriet persoonlijk is
iedereen het leven voelt op zijn eigen manier
Ik droom van een wereld waar iedereen mag zijn
jaloerse blikken niet over straat sluipen
mensen elkaar het licht in de ogen cadeau doen
Ik droom van een wereld waar hiërarchie geen bestaansrecht heeft
geen ruimte is voor een strijd om macht
geld zal overlijden en ruilhandel weer zal bloeien
Ik droom van een wereld waar mensen voor elkaar zorgen
wraak en haat de weg kwijtraken…we weer ruimte maken voor elkaar
prestaties niet belangrijk zijn omdat we elkaar niet beoordelen
Ik droom van een wereld waar we niet om ons heen hoeven te kijken
op zoek naar bevestiging of we het wel goed doen
we elkaar niet minachtend aanschouwen omdat de ander anders is
Ik droom van een wereld waar media en kerk niet allesbepalend zijn
mensen zelf nadenken en niet alleen maar volgen
waar ons geweten een belangrijke rol speelt
Ik droom van een wereld waar de buitenkant niet voor op staat
iedereen mooi en uniek is, we niet vechten voor wie we al zijn
we ons niet isoleren omdat ons gen anders is dan voorgeschreven
Ik droom van een wereld waar “kleine” aspecten grote betekenis hebben
iedereen ruimte krijgt om te genieten van zijn leven
ziektes zonder uiterlijk net zo serieus genomen worden
Ik droom van een wereld waar we onze frustraties
niet projecteren op een onschuldig mens
maar eigentijdse verlangens een normale plek hebben in deze maatschappij
Ik droom van een wereld waar eerlijkheid en betrouwbaarheid gewoon is
omdat we allemaal gelijk zijn en niet beter dan een ander
leven geen straf blijft, maar een zegening wordt
wat is dat een prachtige droom!