met iedere stap,
elk geboren kind
wordt de boom der herinnering groter.
bij je dood wordt de boom niet gekapt,
hij vervaagt langzaam in de mist
van ieders herinnering
totdat de herinnering ook is dood.
=======================================
nooit meer je handen op mijn hoofd
of langs mijn wang
de dood heeft ze weggeroofd
het wordt zoet wrang:
mijn herinnering duurt
een leven lang.