De Lange Jan bepaalt het stadsgezicht
veste van steegjes, kades, pleinen
thuishaven van liberalen, puriteinen
De bruggen open, bruggen dicht
verwoest, herbouwd, heringericht
Gevels die van rijkdom pochten
gemengd met nieuwbouwgedrochten
bruggen open bruggen dicht
Grote kleine stad
mooiste der provinciale metropolen
die mij ontzettend liefhad
Kan er nog altijd oeverloos ronddolen
en moet dan toegeven dat
ze mijn hart heeft gestolen
©Isaiah