Vijftien november 2004
Vijftien november, een monster gebroken!!
30 jaar slaaf zijn van alles te roken
Vijftien november toen mocht ik eruit
die vijftien november nam ik mijn besluit.
Nooit meer zo smerig te zijn
diep te gaan, ontwenningspijn,
geen shag meer te rollen,
met gezondheid te dollen,
nooit, nooit meer één opsteken
vechten tegen het monster zijn streken.
Verrassend! onwennig te zijn.
Verward van blijdschap en pijn.
Nu zijn het mijn tranen die rollen
en lachjes die dollen
van wijsheden willen opsteken
uit alle denkbeeldige streken.
Wat HEERLIJK geen JUNK meer te zijn
Dat is pas LEVEN!! Zo FIJN zonder pijn!
Nu kan ik mijn geld laten rollen
zonder hunker uren lang dollen
mijn haren laten op steken
of door laten waaien uit alle wind streken.
Vijftien november, een tralies gebroken!!
na 30 jaar, weer zuurstof geroken
Na Vijftien november ECHT eindelijk blij
Met leven en geven, AAAAAhhhhh eindeloos VRIJ!!
Trix Harkema december 2004