Als vruchtbaar gebied begonnen
Goed voor hen die het bewerkte
Op de zee herwonnen
Water en natuur op volle oorlogssterkte
Een visser was zo arrogant
om een zeemeermin te vangen
Een vloek overspoelde het polderland
Nam de dorpen krijgsgevangen
Terwijl de zeemeerman zijn vloek uitsprak
‘Het land van Saeftinghe zal vergaan’
Maakte het water de landerijen brak
en bleven alleen de kerktorens staan