Ik wou dat ik kon schilderen.
Mijn pen penseel zou zijn
want dat is pas kunst,
vliegen in kleur.
Dat ik kon tekenen om
te schetsen wat niet is, scheppen
- geen mens die dan nog
scheel hoeft kijken om tussen de regels
de vrouw te zien
niemand die zich nog vergist
(het staat er of het staat er niet)
wat een roem wat een vette kans
om zo veel meer levens te zijn
maar hier, ach dit, een in-
druisen tegen de waarheid, wat zegt u
hier, dit klopt toch niet, wat
een onzin, wat een schrijver - kijk
hoe zij weer tussen de regels blijft steken - .