De koude wind
door de straat
verbeeldt
hoe het met mij gaat
Neemt toe in kracht
de richting vaag
versterkt mijn vraag
ben ik weer alleen vannacht?
De eenzaamheid
die in het hart neerstrijkt
in alle hevigheid ontkent
Het donker dat
nog donkerder lijkt
depressie ligt in een hinderlaag
ontsluit de allesomvattende vraag
ben jij ook alleen op dit moment?
De lentebries
die als een sluipmoordenaar gemeen
uit het zuidwesten blies
speelt met grijze haren
die er voor die tijd
nog niet waren
beantwoord misschien
mijn vraag
ben ik alleen vandaag
omdat ik dat verdien