Lief, teder en zacht,
ik had het verwacht.
Dat alles heb ik mogen ontvangen,
maar het is niet blijven hangen.
Het is allemaal weggegaan,
en op die bewuste dag was alles gedaan.
Eerlijk, lief en trouw,
ik dacht ze wordt mijn vrouw.
Uiteindelijk is het niet gelopen,
zoals ik had gehopen.
Vriendin, vriend en vriendenkring,
ik zette het allemaal uit mijn levenskring.
Dit alles om bij jou te zijn,
want dat vond ik zo fijn.
Je hebt me nooit verteld waarom,
en nu leef ik verder met een onbekende daarom.
Vanaf nu kan ik terug dromen,
en misschien vang ik ook eens veel wind
zoals die grote, hoge, stoere bomen,
zodat ik een nieuw lief meisje vind.
(Een jonge die verderleeft in hoop op snelle nieuwe liefde)