Aan het einde van je leven
heb je een heel lang spoor
achter je gelaten
Als je dan achterom kijkt
Zie je pieken maar ook dalen
Dan kun je er misschien achterkomen
Waarom die piek of dat dal er was
En dan kom je er misschien achter
Dat je over het algemeen
een heel goed, evenwichtig leven hebt gehad
Na de regen kwam de zon
Maar na de zon kwam ook de regen weer
Zo heb je heel wat meegemaakt
En ook heel wat geleerd
Steeds kwam je weer een stapje verder
En steeds werd je spoor langer
En nu
Zet je één van je laatste stappen
Jouw spoor is nu bijna lang genoeg
In de hemel begin je dan
met een nieuw spoor achter te laten
En zo laat je overal steeds weer
een spoor achter
Of je nu hier op aarde of daar in de hemel bent
Je laat altijd een lang spoor achter