in het leven gaat het
om geven en nemen
in het leven wordt er
veel van ons verwacht
we staan s' morgens op
we ontbijten
en dan vertrekken we
naar ons werk of naar school
s' middags nemen
we even tijd om te eten
en dan terug aan het werk
s' avonds komen
we moe maar voldaan
van ons werk terug
we nemen een avondmaal
kijken wat tv
en gaan dan slapen
om dan terug van
vooraf aan te beginnen
maar het leven is
nog meer dan dit
we geven ook liefde
en soms wordt deze liefde
verstoord en wordt ze door
de ander niet meer beantwoordt
geven ze je verdriet
maar weet dit verdriet gaat over
al is dat soms moeilijk
omdat je ander nog graag ziet
je moet het kunnen loslaten
want er is nog zoveel moois in het leven
denk aan alle leuke dingen
die je al beleefd hebt
en ooit op een dag
komt het geluk op je pad
als je maar geduldig wacht
en vrolijk naar het leven lacht