Eten,
alles in het leven draaid om eten,
Iedereen heeft het er over, ik wil het niet weten.
Kijk maar in de boeken, in tijdschriften, op tv.
Iedereen doet er aan mee.
Waarom, drie keer per dag en niet in één keer
Net zoals slapen en een hoop dingen meer.
Eten, ik heb er een hekel aan.
Niemand hoeft me op zo'n moment te zien gaan.
Eten betekend emoties, dat brengt t met zich mee.
Ik moest altijd eten want dan was ik pas tevree.
Nu is eten voor mij een straf.
Het allerliefste blijf ik er van af.
Maar helaas, zonder eten kun je niet leven
Kijk nou naar me, kijk even..
Ieder pondje gaat door t mondje, dat heb ik altijd geweten.
Ik deed aan emotie eten.
Nog steeds na het eten voel ik me schuldig en raar,
De gedachten over eten alleen al, vind ik erg naar.
Mensen mogen mij tijdens het eten niet zien.
Ze denken rare dingen, dat is toch zo? ja toch? misschien?
Juist op die momenten krijg ik schuldgevoelens en spijt,
Ik kom dan op dat nare punt, ik moet het eten kwijt.
Ik realiseer t me wel, t is geen goede manier.
Het doet me ook pijn, verdriet en totaal geen plezier.
Het is de controle over eten, ik eet daarom maar fruit.
Geen vinger in mn keel, dat hoeft er niet uit.
Het eten, mijn gedrag, het is mijn geheim
Het komt wel goed wanneer ik tevreden met mij zelf zal zijn
Ik ben niet trots op mijn gedrag
Maar t eten is zo naar, keer op keer, iedere dag.
De controle is misschien te veel van het goede
Maar ik maak me nog geen zorgen, ben op mn hoede.
Het is alleen vervelend om te eten in t openbaar
Ik kan t nite, de ingevulde gedachten van mensenmaken me naar.
Eerder wilde ik alleen maar aankomen,
zo zou er niemand aan mij komen.
Maar dat was niet waar, het was gelogen.
Ik heb me zelf bedrogen.
Nu maakt het niet uit, of ik aan kom of afval,
Dik ben ik mijn hele leven al.
Het is wel zo dat ik me best wel schaam/
Dat kan ik op t moment niet goed aan.
Door de emoties eet ik nu helemaal niet
Er is toch niemand die t ziet.
Ik schaam me om dit geheim te vertellen
Ik pas wel op, dat mag je wel stellen.
Dit onderwerp geeft me een onbehaagelijk gevoel..
Wie begrijpt er wat ik bedoel?
Anorexia, Boulimia zo ver laat ik t niet komen
van dun zijn zal ik alleen maar kunnen dromen.
Wanneer ik zal veranderen kan ik me zelf niet beloven..
Dit zal pas gebeuren als ik me zelf vertrouw en kan geloven.