Ergens op aarde vliegt een vogeltje:
een die anders is en durft te zijn
het is niet aantrekkelijk, niet fraai,
maar dit beestje zwemt in zonneschijn
het diertje heeft geen vleugeltjes
waardoor vluchten onmogelijk blijkt;
zal altijd blijven vechten, blijven gaan
totdat het zijn doel bereikt
ooit zag ik een lief mormel
die niet is als allemaal; één met een
opvallend binnenste (dat blijkbaar niet telt)
zijn uiterlijk was het dier fataal.
Ergens op aarde vloog een vogeltje
één met een hart van goud
die anders is dan anderen en
iedereen als even belangrijk beschouwt