De kaarten zijn geschud
Het spel is uitgespeeld
De winnaar is bekend
Zijn echo wordt gestreeld
Bij het rijtje van verliezers
Wordt jouw naam gegrafeerd
Weer wat krassen op jouw ziel
En wat heb je dan geleerd
Doe nooit mee aan spelletjes
Die je toch nooit winnen kan
Denk niet dat jij die hoofdprijs pakt
Want dat komt er toch nooit van
Verbrand je niet aan vuren
Het einde is al lang en breed bepaald
Aan het eind van elk spel
Heb jij de prijs, toch weer veel te hoog betaald
Dus speel het spel een beetje minder hoog
Hoe beter dat je schuilt, beste langer blijf je droog
Er is vast op deze wereld
Een vrouw, die zich voor je voeten gooit
Dus speel het spel wat simpeler
Want anders vind je haar nooit
Doe nooit mee aan spelletjes
Want het einde is al lang en breed bepaald
Aan het eind van elk spel
Heb jij de prijs, toch weer veel te hoog betaald
De kaarten zijn geschud
De eeuwige verliezer is opnieuw bekend
En ik, ik zal je maar weer troosten,
Ach, ik raak er aan gewent