Loslaten. Een nacht die steeds opnieuw
overvalt, mij neerlegt een gewichtloze
massa op lichaam drukt, jij. Ik zoek
een verdriet dat zich niet aan jou bindt,
een woord dat in geen stijl jouw figuur
naar boven haalt, het loslaten. Maar
het lukt mij niet, jij raast door mij als
een gewond dier dat zichzelf likt en weer
openrijt, heelder lagen in mij afbrandt
ik loop dagen met mijn hoofd gebogen
want iets stokte
in mij, toen
vereeuwigde zich, bleef steken,
jij staat in mij gekerfd als een brullen
en het gemis dat achterblijft na de vlucht.