Er is gevochten voor ons
5 jaar lang
Er is gestreden
En ons land werd bevrijd
Er zijn doden gevallen
Hebben hun levens voor ons gegeven
Gevochten met zijn allen
Ze gaven ons een beter leven
Waarin wij nog klagen
Wanneer het even niet meer gaat
Wees blij dat je een dak boven je hoofd hebt
In andere landen leven ze op straat
Daar is de haat en de oorlog
Nog lang niet uitgeteld
Wij leven in een overbodige luxe
En het word alleen nog maar erger
Nieuwe dingen worden uitgevonden
Maar kijk nou eens naar al die landen
Naar al die gewonden
Dag na dag worden er opnieuw doden gevonden
En wij worden al kwaad
Als het ons even niet meer aanstaat
Te zot voor woorden
Dus sta er eens bij stil
Dat wat jij erg vind, nog veel erger kan
En realiseer dat wij in een luxe leven
Vergeleken met Afghanistan
Vergeleken met die landen zo ver van ons vandaan
Waar ze er moedeloos alleen voor staan