langzaam tastende handen,
een streling voor het haar.
een vinger glijdt
langs neus en lippen,
en tekent met zachte toets
de contouren van een vrouw
die liefde geeft,
en liefde neemt.
als woorden die vloeien uit zijn pen,
en vorm geven aan het papier,
zo bemint de dichter zijn geliefde,
in eenheid en verscheidenheid,
door zijn muze geïnspireerd.