Overtuiging,
Teveel ballen, met veel te veel kleuren
en drie pieken.
Wel twintig meter slingers.
In rood en paars en groen.
Veel te veel schitterende lichtjes.
Ja! De kerstboom is 'over'tuigd.
Hoor! Getuigen proberen een groep tuig
te overtuigen.
Van de gevolgen van hun overtuigingen.
Bespiedden zij vanuit hun rijtuig
een vaartuig
dat wilde varen naar een vliegtuig vol speeltuig.
Het tuig wil overtuiging.
Wie of wat is het ware tuig?
Wat voor tuigen moet je bezitten?
Een zintuig of speeltuig.
Of toch enkel tuig?
Bent U nu overtuigd?
Vast niet!
Want, velen zijn:
Overtuigd en vastgeteugeld
Beladen met alle tuigen
Om je te 'over'tuigen
Dat mensen in vrijheid zijn!
Trix Harkema Juli 2004