Een stap terug
Dichten vergt emoties
ben liever op de vlucht
Stop de tijd vol
Ren voorbij de grijze lucht
Al volgt de schaduw
Me op de hielen
Doen voelt nuttig
Denken verstoort het evenwicht
Leuke dingen, optimistisch, positief!
als ik maar niet weer zwicht
Voor depressiviteit
Maar het angstige omkijken
Laat me hijgend struikelen
De plotselinge val, terug in de realiteit
Waar regen mijn ogen overstroomt
Ik leg de strijdbijl neer
Geef me over “voor deze keer”
Maak de bladzijde van morgen wit
Laat gedachtes komen
Ik fantaseer,stiekem
genietend van zelfmedelijden
Laat me grenzeloos dromen
En schrijvend me hart verblijden
In de morgenzon