Vandaag bereik je de magische grens van 50 jaar.
Een nieuwe mijlpaal in je leven.
Een speciale dag voor jou,
echter voor ons een dilemma.
Want wat moet je een oude vrouw,
oftewel een Sarah,
nou in hemelsnaam geven?
Met één voet sta je in het graf.
Met je ander nog volop in het leven.
Je jeugd ligt ver achter je.
Oud worden is nu het streven.
Ik plaag je nu wel een beetje, maar ook dat hoort erbij
Een rimpeltje hier, een rimpeltje daar
Werken we wel weg met een maskertje van klei
Maar weet je,
lieve Betty
Ondanks het ouderwordingsproces,
blijf je altijd dezelfde voor mij
Je bent meestal zo vrolijk,
zo energievol en schijnbaar nooit moe.
Wat moet je een energieke vrouw van 50 nou geven?
Want aan een rollator ben je nog lang niet toe.
Al een halve eeuw,
Loop je rond op deze aarde
Je gehoor neemt misschien iets af
Vandaar dat ik het maar schreeuw:
Betty, je bent van onschatbare waarde
(en haal dat ene been maar vast uit je graf)
Tot slot,
Voor ons ben je altijd zo erg zorgzaam en lief
Maar feit is, je bent 50 jaar geworden.
Doe bist gewoan ain old wief.
(geschreven voor een hele speciale lieve tante, het feest is reeds geweest)