wat ben je als man
als je enkel kwetsen kan
die denkt zich alles te kunnen permitteren
iedereen mag irriteren
toont enkel zijn haat
wenst haar nog liever op straat
kan niet met haar leven
zou ze nog liever een uitbrander geven
wat ben je als man
als je enkel negatieve kritiek geven kan
als je enkel maar over haar kan klagen
haar liever ziet mislukken dan te slagen
ziet hij haar capaciteiten niet?
is hij blind dat hij haar schoonheid niet ziet?
een intelligent meisje met veel talent,
iemand die hard studeert, 3 vreemde talen kent
waarom haar altijd maar plagen?
waarom kan hij haar niet verdragen?
is het omdat ze meer in het leven zal bereiken?
dat hij nog niet tot aan haar hielen zal reiken?
wat ben je als man
als je zonder te schelden niet leven kan
als je het licht in een ander haar ogen niet gunt
als je zonder achterbaksheid niet verder kunt