lieve Riet,
het moment van afscheid nemen is gekomen,
want de heer heeft jou bij mij weggenomen!
ze zeggen wel eens:"geniet van het leven,het is maar heel kort!"
nou,geloof me,dat heb ik nu in levende lijve ondervonden,dus er zit wel degelijk waarheid in!
Riet,op het moment dat ik deze brief schrijf aan jou,
weet ik dat ik aan het echt afscheid nemen van jou begin.
een brief schrijven aan jou,nou dat valt niet mee,
want jij kunt niets meer terugzeggen,nee!
een eerste vraag die bij me naar boven komt:
"waarom wilde jij niet meer in dit leven zijn?"
had je dan echt zoveel verdriet en pijn?
waarom wilde je geen hulp van mij,of van een ieder die dat geven kon?
om er zo samen voor te zorgen dat jij jou verslaving overwon!
waarom wilde jij je eigen leven gaan,
en ons zo op de achtergrond laten staan?
waarom was de alcohol zo belangrijk voor jou,
waarom dronk je toch zoveel?
we hadden er toch over kunnen praten,wees nu eventjes reeel!
maar nee,tot op de laatste dag vond jij van niet,en ging van mij weg!
mij achterlatend met een groot en intens verdriet.
heb ik dit allemaal voor niets gedaan?
omdat je toch nog van mij bent weggegaan?
en ja,ik weet op al mijn vragen krijg ik nooit geen antwoord meer,
maar ik zal je altijd op een speciaal plekje in mijn hart meedragen!
rust zacht,kanjer
je hebt het verdient
veel liefs Danielle