1
Papa, soms bent u het volk , de massa
waarin ik verga, woest water, slok me op
werp me in de stormen van Moeder aarde
Oh Golgotha, stierven wij niet tezamen
in de schoot van uw gebeente, Maria weent
geesten delen droog brood uit aan de armen
Genade, zijt gij opgerezen in de wereld
vertelt de geschiedenis, de ondergang,
de oorlogen het grieven van uw liefde
2
De overledenen waken over deze mens
zijn de wezen nu verloren, beste vriend
op wankele rotsen teken ik schriel wanen
Viel ik in de zonde toen ik mijn hart volgde
mag ik dansen met de soldaten morgen
de spoken dragen het verdriet , ik zie u niet
Herders zingen het lied van de ondergang
angst overmant, laat deze blinde zien
ik heb willen horen, doof ben ik niet
3
Hoorde u het klaaggezang
van de zondaars en ziet u hoe rechtvaardigen
met woorden slaan die de mens niet verstaat
Hemel op aarde waar zijt gij verborgen
onder de gebroken vleugels van de adelaar
wijken de leugens, is waarheid geschonden
Deze lelie der dalen wandelt soms liever
door het land der verdwaalde zielen
het kind is geboren, drie koningen komen
Alleluja
Amanda