Als grootvader sterft
dan zal ik hard wenen
als grootvader sterft
en hij is verdwenen
als grootvader sterft
zo is me verteld
zal ik zwemmen in bakken vol geld
Dus grootvader sterf
hou je niet in bedwang
ja grootvader sterf
ik wacht al veel te lang
grootvader 'k geef toe
ik zie je niet graag gaan
want ik zie je zo graag
maar ik heb schulden staan
Een infarct is tof
een ziekte is maf
naast mijn nieuwe villa
plaats ik wel je graf
ik maak lol met maten
ga hele nachten uit
dus trek de stekker er nu vlug uit
Dus grootvader sterf
je leven is ten top
ja grootvader hoest
die erfenis maar op
grootvader luister
buig nog een laatste keer
je blijft m'n nummer 1
ook al en j'r niet meer
O grootvader je bent zo oud als de zon
Je was er al lang toen big bang begon
Je bent doof stom en blind en geamputeerd
telkens je plast wordt je bloed gedoneerd
Je lichaam is gerimpeld als de michelin man
en je begint te klagen zo vroeg als je kan
O grootvader sterf nu toch
verdwijn uit mijn gezicht
jij ouwe uitgerafelde sok
wandel gewoon naar het licht
Mijn opa is dood
dat je dat maar gelooft
na die heel vreemde slag
op z'n oud en grijs hoofd
En voordat ik een som
van hem incasseer
ga ik nog een keertje tekeer
straks zie je m'n oma niet meer