Ik heb het gevoel in de verkeerde rij van de kassa te staan!
In de winkel was het wat druk en af en toe een beetje uitkijken, voor van rechts komende karren
Ik sta in de rij te wachten, er dringen een aantal mensen voor, ik stond niet echt op te letten
Ik zeg er niet zoveel van, ik geen zin in ruzie of bekvechten
Ben een beetje moe na het werk en heb al genoeg van dat soort gezien op een dag
Waarom, vraag ik me opeens af, ben ik na het werk nog in de winkel beland?
De puf is een beetje weg!
Had ik echt nog iets nodig om te kopen?
Ik leg de rotzooi, die ik heb uitgekozen op de band,
Ik zie de boodschappen langzaam aan me voor bij gaan, ik heb ze alleen niet in de gaten
Ik let niet echt op wat er op de etiketten staat
Maar echt verzadigend ziet het er niet uit!
Ik kijk soms een beetje boos om me heen, noem het zelfbescherming in de supermarkt!
Ik mompel af en toe eens iets, wat voor niemands oren bestemd of te horen is
De kassiere scant alles, ik voel me bekeken door de mensen die achter me staan
Tijd om af te rekenen, doe ik het met de pin of handje contantje?
Die keuze houdt me voor een korte seconde bezig,
Ik kies voor handje contantje, heb ik voor even nog een overzicht en behoudt zo de controle!
Ik prop de troep terug in het karretje en niet meteen in mijn tas,
Ik ben bang dat ik de rij dan zo op houdt
Dan kunnen de gezichten van alle kanten kwaad mijn richting op kijken
Dat kan ik even niet aan!
Ik ben bang voor stagnatie!
Ik wil verder en ik moet!
Ik kijk naar het gekochte in mijn kar
Ik ben er niet blij mee, sommige keuzes hadden best anders gekund
Ik sta met de bon in mijn hand, ik heb nu nog de kans tot terugbrengen of ruilen
Maar ik bedenk me van ruilen komt huilen!
En wie weet krijg ik wel spijt als ik het terug breng!
Ik besluit alles te behouden en niet meer te mogen zeuren!
Ik pak mijn tassen met ingepakte boodschappen op,
Ik loop naar de auto.
Ik stap in en ik start deze en rijd weg, op weg naar het bekende!
Thuis is het daar om de boodschappen uit te pakken!
Het is nu tijd voor de verwerking en de bereiding hiervan!
Ik ben weer een ervaring rijker!