Waarom zou ik je op moeten eten
als ik in je ogen kijk zie ik je angst
mijn lichaam is dan wel versleten
maar mijn leven duurt toch het langst
de jaren die je leeft
neemt en geeft
ik kan het toch niet van je afpakken omdat er proteïnen in jou zitten.
ookal zijn die tegenwoordig al niet meer zo gezond na al die ritten.
langs de snelweg en al die stres die je een half jaar hebt mee gemaakt
je bent zelfs nog maar een kind
dat niemand dat toch raakt
ben ik dan de enige die het erg vind
je zou makkelijk 15 jaar vol geluk kunen leven
en als ik naar je kijk weet ik dat je er elke dag naar zult streven,
maar je bent geboren in een hel
vanaf je eerste dag ging het al snel
ziektes en mishandeling
nooit een verandering
tot je uit eindelijk wordt vermoord
tegen die tijd ben je al lang gestoort
van al de elende die je verslijt
in die rottige tijd
want zijn wij mensen dan toch voor gruwlijke wezens
je uitlaggen en slaan met bezwems
elektroniese stoten
waar mensen dan van genoten
jou pijn en verdriet
is wat niemand ziet
tegen worodig is iedereen depresief over zijn leven
maar liefde kunnen ze zelf ook niet afgeven
als je jou leven dan is verglijkt met dat van een koe
wordt je dan levensmoe ?
of denk je er ook is bij na hoe goed je het eigelijk hebt
en dankbaar mag zijn om hoe je bent geschept
mijn lijf schakelt zich dan wel langzaam uit omdat ik te kort kom
en anderen ervaren het als stom
maar ik weet dat het overbodig is
ik kan jou toch niet laten lijden om dat het voor mijn lijf nodig is
ik kan er nog wel een paar jaar mee door
en jou leven gaat voor
maak van je 15 jaar die je hebt een mooie tijd
dan ben je net zo oud als ik nu en we zijn bijde bevrijd
-xxx- sneeuwbaviaan de vegetariër