En nu
Ik lees jouw woorden
Begrijp wat je zegt
En ik voel mijn verdriet
Is dit dan werkelijk wat je me nog steeds doet
Zoveel jaren zijn
Voorbij gegaan
Waarom kan jij me nog steeds zo raken
Tot tranen toe geroerd
Door jouw lieve woorden
Maar ook een verdriet
Want zoals het ooit was
Dat is niet meer
Ik lees
Dat jij denkt dat ik een keuze heb
Gemaakt
Voor mijn gevoel
Was jij gevlucht ver bij mij vandaan
Samen met haar
Ik ging in therapie
Herinner me nog dat je zei
Straks weet je niks meer van mij
Als die therapie is voorbij
Ik weet nog
Datik zei dat dat niet kon
Dat jij te diep zat
Helemaal los zou nooit gaan
En ja ik heb je gehaat
Maar zeggen ze niet
Liefde en haat
Het ligt zo dicht bij elkaar
Helaas is dat ook
Maar al te waar
En toen
Jij die maar bleef bellen
Ik die niet snapte
Dat je me niet losliet
Dat je me steeds weer kwetste
En ik droomde
Dat ik ooit
Aan het eind van deze
Zware strijd
Met jou kon praten
Dat wij normaal
Konden doen met elkaar
Ik merk mijn emoties
Nu
En denk dat het niet kan
Iemand zei
Je hebt twee liefdes
In je leven
Ideaal en de ware
O zo waar
Ik vond beide
Maar waar mijn hart
Lag
Daar kon ik niet voor kiezen
Het was geen optie
Want ik
Was voor jou nooit een
Geschikte vrouw
Jij hebt nu iemand die dat kan
Zij is perfect voor jou
Zo moet het zijn
En als ik weet dat jij gelukkig bent
Dan is het goed
Ik moet jou laten gaan
Nooit meer praten met jou
Het kan niet en zal niet gaan
Nooit meer
Kan ik jou te dicht bij mij laten staan
Lieve man
Lieve vriend
Ik wens jou zoveel goeds
Jij bent zoals je zijn moet
En voor mij betekent
Dit dat ik je nu opnieuw moet laten gaan
Want ik merk
Mijn gevoel
Voor jou
Dat is nog steeds niet (helemaal) gedaan