ellende zit overal.
de mensen kijken toe
maar helpen niet
ik weet niet waarom
ik weet niet wat ze denken
maar misschien zijn ze bang,
bang dat hun wereldje
er minder perfect op word
bang om vuil te worden..
bang om iets te doen voor een ander
tenkoste van hun..
mensen.. waar zit ons hart?
waarom helpen we niet?
waarom voelen we ons te goed?
want we weten toch wel..
hoe het echt moet?
Problemen die iemand kwijt wil
een schouder om op te huilen
Een oor om te luistern
Is dat nou zo moeilijk!?
of ben je bang je te bevuilen?
Een mond om te praten en raad te geven
dat is alles wat nodig is..
om een ander ook een gevoel van waardering
te laten beleven..
zo hard kan het niet zijn
om dit voor een ander over te hebben,
iemand afhelpen van de pijn
moet toch vanzelfsprekend zijn?
gelukkig ken ik iemand
die veel over heeft voor een ander
en ook nog tenkoste van haar zelf
misschien wel wat teveel
maar dat geeft me hoop
hoop dat het allemaal goed komt
dat we nog een kans hebben
om deze wereld te verbeteren
ScMa