andere kant van de wereld
nooit gedacht toch gevonden
alles is hetzelfde
ingewikkeld onomgewonden
niks is er veranderd
daar was alles om te doen
hopend op een einde
geef ik je een zoen
alles voor gedaan
alles voor gegeven
altijd alleen gestaan
nooit alleen gebleven
wetend dat het anders moet
niet op kunnen geven
handen strak gebonden
alleenstaand is het leven
voorlopig onveranderd
geen afstanden verkleind
rug gerecht en stijve zenuwen
samen naar het eind
alles voor gedaan
alles voor gegeven
immer alleen gestaan
nog nooit alleen gebleven
alles in een wervelwind
zoals niets nooit was
onbeloonde daden
niks meer ongepas
laat de aard verschuiven
zonder na te denken
openende poorten
je kan hem al zien wenken
alles voor gedaan
alles voor gegeven
voorgoed alleen
nimmer alleen gebleven