er vliegt een vlinder
is dat normaal om deze tijd
is dat een natuur hinder
nog geen zomer afscheid
een merel die zich gedraagt
als in het voorjaar
zoekende naar takjes
zijn ze nu al weer een paar
mijn roodborstje hipt vrolijk rond
is niet bang voor mij
kijkt me aan ietszeggend
en pakt wat zaadjes van de grond